© Offinga kappers
•

Offinga Kappers,  75 jaar herenkapper in Franeker!


Op 21 maart 1938 opende dhr. Tj. Offinga de deuren van de herenkapsalon aan de Zilverstraat in Franeker.

Nu, 75 jaar later wordt er nog steeds geknipt en geschoren in hetzelfde pand aan de Zilverstraat.
Het is een echt familiebedrijf, zoon Klaas Offinga kwam  in 1963 in de zaak die hij in1979 van zijn vader overnam. In 1986 trad zijn zoon Heerco in dienst bij zijn vader, Heerco deed op dat moment de kappersopleiding leren en werken en heeft op deze manier het kappersvak geleerd.
In 1996 nam Heerco de zaak over van zijn vader, die om gezondheidsredenen een stapje terug moest doen. Inmiddels werkt Heerco al heel wat jaren in de kapsalon en is voor vele klanten het gezicht van de zaak. Hij werkt op dit moment samen met Wietske en zijn vrouw Henriëtte.

Wietske werkt al  enkele jaren mee, Henriëtte heeft het kappers vak in 2010 opgepakt, een basiscursus in Utrecht gevolgd en vervolgens het knippen in de praktijk geleerd.

De volgende herencursus staat alweer gepland.  

In de loop der jaren  is er qua werk wel het een en ander veranderd. In de begin jaren werd er vooral veel geschoren, diende de kapsalon veelal als een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van de laatste nieuwtjes en werden er op zaterdagavond, tijdens het wachten, spelletjes gespeeld.

Nu worden er talloze modellen geknipt, geföhnd, gestyled en geverfd.

Offinga kappers werkt al meer dan 35 jaar met de producten van Keune.

Tijdens de jubileum periode staan er verschillende acties gepland. Ook worden er beurzen bezocht om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends.

Offinga kappers werkt al 75 jaar zonder afspraak, de klant kan dan ook altijd terecht voor een knipbeurt. De kapsalon is open van dinsdag t/m zaterdag.

Ook is Offinga Kappers actief met een eigen site www.offingakappers.nl en op facebook. Via dit medium worden veel klanten bereikt en wordt er aandacht besteed aan wetenswaardigheden, acties en producten, maar ook informatie over openingstijden. In de afgelopen 75 jaar is er veel veranderd, maar de kwaliteit en de aandacht voor de klant staat bij Offinga Kappers altijd voorop!

Offinga kappers in Hea 21 maart 2013.
Offinga kappers door de jaren.