Waarom Offinga?

Op 21 maart 1938 opende Tjitse Offinga de deuren van de herenkapsalon aan de Zilverstraat in Franeker. Nog steeds wordt er geknipt en geschoren in hetzelfde pand aan de Zilverstraat. In die tijd bestond het meeste werk uit het scheren van klanten, knippen was meer bijzaak. Zelfs op zaterdagavond werd er  nog gewerkt. De kapsalon was een ontmoetingsplaats om de laatste nieuwtjes uit te wisselen en tijdens het wachten werd er gekaart en gedamd. Het scheren kostte in die tijd een dubbeltje en het knippen een kwartje.

In 1961 begon zoon Klaas Offinga als 15-jarige leerling- kapper bij zijn vader te werken, Klaas begon met het inzepen van de klanten voor een scheerbeurt. Daarna heeft hij tot 1979 samen met zijn vader vele klanten geknipt en geschoren in de kapsalon. Toen was het tijd om de zaak over te nemen en nam Tjitse Offinga afscheid van de zaak.

In 1986 begon Heerco Offinga met de kappersopleiding en werkte al snel mee in de kapperszaak van zijn vader. Een mooie tijd waarin hij met veel plezier samen met zijn vader werkte en de fijne kneepjes van het vak leerde op het gebied van knippen maar ook van het scheren, een ambacht wat in al die jaren overgebracht is van vader op zoon.

In 1997 heeft Heerco Offinga de kapsalon overgenomen  van zijn vader en is tot vandaag de dag nog steeds de trotse eigenaar. In 2010 is Henriëtte Offinga gestart met een basiscursus knippen en in de praktijk leerde ze het vak van Heerco. 

In de afgelopen 80 jaar is er veel veranderd op het kappersgebied alhoewel sinds enkele jaren de  oude tijden herleven, zo heet de herenkapper tegenwoordig weer ‘barbier’, net als vroeger! En zeggen we niet meer herenkapsalon maar ‘barbershop’. In de basis is het knippen en scheren gelijk gebleven. Het is een ambacht waar kwaliteit voorop staat en tijd en aandacht voor de klant belangrijk zijn, hierin is bij Offinga Kappers in al die jaren niets veranderd.

 

De beste merken

In onze barbershop werken wij uiteraard met kwalitatief goede producten. Wij vinden het belangrijk dat elk kapsel de juiste aandacht krijgt en daarbij het juiste stylingproduct gebruikt en geadviseerd wordt. Ook hebben wij een ruim assortiment van hoogwaardige producten op het gebied van scheren. Wij adviseren u graag!